marți, 26 noiembrie 2013

Să ne jucăm cu trenulețe la Brașov! (BR 601, DB 232)

15 iulie 2009 -=- Expoziție de trenulețe Brașov

Abia terminasem practica studențească de la Facultatea de Transporturi, când împreună cu câțiva colegi am plecat spre Brașov să vizităm expoziția de trenulețe "Brașov Model Railway". Această expoziție de trenulețe își avea sediul pe Strada Republicii, într-un gang tipic unui oraș medieval. Un impiegat de mișcare îmbrăcat la patru ace ridica paleta roșie trecătorilor, propunându-le o vizită la aceasta expoziție.

O dată intrați, am plătit biletul de nici 10 lei și am început să degustăm diorama. Ne amuzăm la vederea alpiniștilor pe crestele unui munte în miniatură, sub care era construit un tunel cu cale ferata dublă prin care trecea, din când în când, fie un Trans Europe Express (BR 601) sau un mărfar tractat de o locomotivă DB 232. De asemenea, am putut controla două locomotive diesel-hidraulice într-o dioramă înțesată cu tunele, poduri, curbe cu rază foarte mică de curbură, circulând la viteză limită.




Locomotiva roșie DB 232 care iese din tunel




Locomotive diesel-hidraulice, ieșite la plimbare





Pancarta de prezentare a Expoziției Brașov Model Railway  

Trenul Trans Europe Express trecând prin dreptul blocului incendiat  

Orașul în miniatură  

Gara centrală a orășelului în miniatură Trans Europe Express ieșind din Tunelul Mare Atenție, călători! Pe linia 1 va trece un tren de marfă  

Muntele Postăvaru și Valea Timișului  

Peisaj montan în miniatură  

Pasaj de cale ferată  

O machetă feroviară... pentru copilul din tine  

A venit iarna în orășel

 Peisaj care seamănă cu Valea Jiului  

Băgăm cărbuni în locomotiva V200

 Trenul zăpezii oprind într-o gară de munte  

Locomotivă cu aburi 553.784 ieșind din remiza  

Locomotiva DB 232 la un tren de marfă  

Macara în acțiune pentru locomotiva cu aburi  

Parcare și patinoar  

Pârtie de ski deasupra tunelului de cale ferată  

Turma de vaci lângă calea ferată

 Trenul rapid Trans Europe Express ieșind din Tunelul cu rigole  

Adaptor și variator de tensiune și sens  

TEE intrând într-o gară de munte  

Două locomotive LDH la manevră  

Activitate feroviară în... miniatură  

Machetă de parc în natură  

Vagonul motor al trenului Trans Europe Express  

Turn de recepție

Ce să mai, eram ditamai vlăjganii care puteau fi oricând părinți de copii și noi ne bucuram ca niște copii pe lângă trecerea trenulețelor în dreptul gărilor realizate atât de frumos. În prezent - 2013 - această dioramă se poate vizita la Gara Regală Sinaia, un spațiu mult mai accesibil și mai potrivit pentru o expoziție de trenulețe. Mai multe informații despre dioramă puteți găsi aici sau pe ModelTrains.ro http://www.youtube.com/watch?v=VnOPphAThwY

Vă propun și câteva idei de cadouri cu trenulețe de jucărie pentru copii de Crăciun, de 1 iunie sau de ziua onomastică pentru copii dumneavoastră sau pentru copilul din tine!

  BestKids.ro

 ExclusivMag.ro

 LaCopii.ro

Trompi.ro

CrazyToys.ro

 TrenNet.ro

7 comentarii:

  1. adesea,colectzionarii de trenuletze sunt consideratzi '' copii-pensionari'',asha in badjocura.dar nu-i asha,fiindca ar prefera trenurile de marime originala dar sunt prea mari ca sa intre in casa,asha ca neavand de ales prefera trenuletzele

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut! M-aș bucura să-mi spui cum te cheamă. Am început cu trenulețele de la vârsta de 3-4 ani, urmând ca numai după 10 ani să încep să le îndrăgesc și pe cele în mărime 1:1. Probabil că, la bătrânețe, mă voi întoarce la cele în miniatură. :)

      Ștergere
  2. sper ca mai sunt shi alte expozitzii la ora actuala in acest orash

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vor mai fi, dar cel mai sigur se vor organiza la Sinaia.

      Ștergere
  3. exozitia de trenulete de la sinaia-taxa intrare=7 lei [2013=6 lei],taxa foto=6 lei,taxa video=12 lei[ambele adaugate].intrare shi foto=13 lei;intrare shi video=19 lei;foto shi video=18 lei;total=25 lei.mai adaugam o diorama desfiintzata shi o cafenea.p.s.am shi eu un poduletz de la diorama mica.taxele foto shi video au declanshat scandal,de la cei care nu-shi pot permite asemenea diorame.te shi supravegheaza strict,c-a nu cumva sa filmezi sau fotografiezi[daca faci asta,te taxeaza]

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut! Mulțumesc pentru informații! Multă lume vine numai să se uite, nu mai vrea/are interes să realizeze și fotografii. Dacă mai afli de expoziții de trenulețe, mă anunți! :) Numai bine!

      Ștergere
  4. expozitzia de care vorbeshti a existat pe str. republicii intr-un gang,acum am aflat ca diorama cea mare a fost mutata in incinta garii sinaia[expozitzie relatata mai sus].cei de la sinaia au revenit ,tot in centrul brashov-ului ,pe str. mureshenilor[tot intr-un gang] cu intrare de 12 ron/pers. .

    RăspundețiȘtergere

UA-11835228-1